Alt det farlige i verden

Alt det farlige i verden

Nogle gange opstår cancer i menneskers krop, uden vi ved, hvorfor det sker. Andre gange er der en masse ting omkring os, der er en medvirkende årsag. Der er medicin, der kan forøge risikoen for at udvikle cancer, der er ftalater i børnenes legetøj, der er overstegt mad, der er rygning, og reelt tusindvis af ting derude, der er skadeligt for os alle sammen.

Der er de ting, vi nu ved kan forøge risikoen for cancer, og som vi kan gøre noget for at undgå i vores hverdag. Der er kommet strenge regler for de ting, der kan være i børnenes legetøj, så de ikke liver udsat for en risiko tidligt i livet.

Myndighederne gør, hvad de kan, for at sikre farlige stoffer ikke finder vej til vores fødevarer, til vores drikkevand og vores omgivelser i øvrigt. Men der er mange ting derude, vi enten ikke kender til, eller som vi ikke har forstået at rette op på endnu.

Det er endnu et område, hvor forskning kan være med til at hjælpe os alle sammen og især de generationer, der kommer i fremtiden, der forhåbentlig går en mere sikker fremtid i møde.

En sund balance

Alt de, vi ved, der kan medføre cancer, bør få os til at vælge fra. Men nogle ting er svære at vælg fra. Som at bo et sted med meget trafik, der kan påvirke os alle sammen. Ikke kun, når det kommer til cancer, men også på mange andre måder.

Forskningen i cancer hænger derfor også sammen med meget andet forskning. Måske ligger der en fælles kur et sted, så det ikke kun er risikoen for at udvikle cancer, men også risikoen for alt fra hjerte-karsygdomme til astma, der er nøglen til gåden.

Indtil da kan vi alle gøre os selv den tjeneste og undgå de produkter, der kan forøge risikoen for cancer, og som er hormonforstyrrende. Den sikreste måde er at købe noget, der er godkendt og tjekket, så det lever op til de strenge krav, der er i vores del af verden.

Med lidt fornuft kan du gøre meget selv. Men med cancer er det bare sådan, at du aldrig kan vide dig sikker. Derfor er forskningen og indsamlingen relevant på helt samme måde endnu.