De udskældte vacciner

De udskældte vacciner

Desværre bliver vacciner udskældt særligt på sociale medier. På baggrund af fejlagtige resultater fra forskningens verden er mange forældre blevet skræmt til ikke at vaccinere deres børn. Det er ikke kun HPV-vaccinen, men også vacciner mod farlige og dødelige børnesygdomme.

Heldigvis lader langt de fleste stadig deres børn vaccinere, og der kommer mere og mere til de vaccinationsprogrammer, der tilbydes. Ganske få vacciner udgår dog også, som fx vaccinen mod kobber. Det er en lidelse, der ikke længere findes på verdensplan. Det er mere end 40 år siden, der sidst har været et tilfælde af denne sygdom, og måske kommer der en dag, hvor der ikke længere er behov for vacciner eller behandling mod cancer, fordi den også er udryddet.

At blive frikendt

Alle typer af vacciner vil have bivirkninger. Det er ikke til at undgå. Men slet ikke i de proportioner, mange får et indtryk af på sociale medier. Desværre kan det være hårdt for forskerverdenen at overdøve de råb, der kommer andre steder fra.

Der er kommet en mistillid, der skal repareres, for i sidste ende vil disse forskere befri verden for de grimme lidelser, der findes. Cancer er bare en af dem. Men der er mange andre, de også gerne vil kurere. HIV og AIDS, ebola, malaria, difteri og tyfus er bare nogle af dem.

Igen kan det kun siges, at måske en dag er løsningen der. For i dag ville vi nemt med antibiotika kunne forhindre millioner i at dø af den sorte død – også kaldet pesten. En bakterie, som vi nu kan bekæmpe, men som vores forfædre ikke havde en chance mod. En dag er der en eller flere, der finder en kur mod cancer og udrydder den sygdom en gang for alle.