Hesteterapi hjælper de kræftramte

Hesteterapi hjælper de kræftramte

I Løgumkloster i Sønderjylland har Mai-Brit Holm Nielsen startet en alternativ kræftterapi med heste. Der er tale om en hesteterapi, som er et alternativ, når den traditionelle terapi ikke virker.

Mai-Britt Holm Nielsen er en selvstændig terapeut, der arbejder med hesteassisteret terapi & guidning. Nielsen sørger for at have de passende redskaber, som minder om meget, du kan finde på kellfri.dk. Patienterne skal blot møde op.

Det kræves ikke engang, at patienten rider på hesten. Hvis patienten ikke er tryg ved at sætte sig op på hesten, kan han eller hun nøjes med at strigle den eller stå udenfor folden og tale med den.

Netop kommunikation med hesten er en vigtig del af dette hesteterapi-forløb. Hele formålet er, at patienten skal mærke sig selv. Nielsen fortæller, at bare det, at patienten rører ved hesten, gør noget ved det indre. Det skaber tillid, og det kan også gøre, at du falder til ro.

Forhåbentligt kan patienterne benytte hesteterapi-forløbet til at komme i kontakt med følelser, som normalt kan være svære at få sat ord på i andre forløb. Det handler om at nå ind til de følelser, som patienten ikke deler med sidemanden eller måske ingen som helst.

Mai-Brit Holm Nielsen, som har skabt forløbet, taler desværre af erfaring. Hun har selv været nede med flaget i forbindelse med diagnosen fibromyalgi, og hun endte med at tage så mange smertestillende piller, at hun ikke kunne mærke sig selv til sidst. Det var det, som motiverede Nielsen til først at blive terapeut og siden hen heste-assisteret terapeut.

Et gratis forløb for børn og unge

Mai-Brit Holm Nielsen har haft så stor succes med sin hesteterapi, at hun nu arbejder i flere forskellige kommuner. Hun samarbejder blandt andet med Kræftens Bekæmpelse i Tønder, hvor de tilbyder et gratis forløb med hesteterapi til børn og unge, som enten selv har haft kræft eller som har haft kræft tæt inde på livet.

Hestene hjælper med at sænke paradererne hos de unge, og det har overrasket flere personer. Poul Suhr Nielsen fra Kræftens Bekæmpelse var skeptisk i starten, men han ændrede hurtigt opfattelse, da han så hvordan børnene åbnede op.

I Tønder foregår forløbet på Ellum Rideskole, og der er altså tale om et gratis forløb, så længe man er i målgruppen. Mai-Brit Holm Nielsen udtaler, at det har været udfordrende at få fat i dem, som forløbet er relevant for, og at hun håber på, at flere vil henvende sig i fremtiden. Det er vigtigt, at børn og unge, som har haft kræft tæt inde på livet, bliver anerkendt i såvel deres gode følelser som de dårlige.

Det hele lyder som et fantastisk initiativ, og mon ikke at det lidt efter lidt vil blive spredt til hele Danmark? Vil du starte noget lignende op i Ballerup?