Mange bruger deres fritid

Mange bruger deres fritid

Der er mange, som donerer deres fritid til at samle ind til de forskellige cancerforeninger, der er i Danmark. Det er fordi, de ønsker at gøre en forskel, og de samtidig også ønsker at gøre en forskel for andre, hvilket er det, som de fleste velgørenhedsorganisationer lever af. De frivillige, som ønsker at gøre en forskel, eller som de også er kendt – ildsjælene.

Du finder faktisk ildsjæle alle steder her i landet. Der er frivillige, der arbejder i idrætsforeninger landet over, der er frivillige, der besøger ældre, der er frivillige, der arbejder med udsatte børn unge og dyr, og så er der alle de frivillige, der trodser vind og vejr for at samle ind.

Du ved på forhånd, de vil komme og banke på din dør, så du kan selv være forberedt og have rede penge. Men i disse moderne tider kan du også overføre gennem din netbank eller bruge din mobiltelefon.

Hvad dine penge så går til

Forskning, masser af forskning, i hvert fald når der samles ind fra de store cancerforeninger, der findes her i landet. Desuden samles der ind til de børn og deres familier, der rammes af denne sygdom. Så mor og far har et sted, de kan bo, mens børnene er indlagt.

Fordi så mange inderligt ønsker at hjælpe både børn og voksne, der rammes af noget så grufuldt som cancer, så er det også et af de områder, hvor danskerne giver mest. Det kan hjælpe med forskningen og bringe os endnu tættere på en kur – i hvert fald for nogle af lidelserne, for der er mere end 100 typer af cancer.

Imens kan forskerne arbejde for midlerne, og det bliver bare en lille smule lettere at være nærmeste familie til et kræftramt barn. Alle kan være med til at fortsætte dette gode arbejde.

Forskning på livet løs

Celler forandrer sig, men hvordan stopper man det så. I tide, så ingen skade sker. Det er det, alle de mange forskere arbejder på hver eneste dag, og hver eneste dag kommer de et skridt tættere på en løsning.

Desuden giver de os alle et indblik i, hvad deres forskning fører med sig, og hvilke nye resultater, de er kommet frem til. Det er den slags forskning, der kan få alle sidde og heppe, som man ellers kun ser det til store sportsbegivenheder.

Ved samtidig at holde fokus på forskningen i medierne, kan vi alle følge med, og alle se, at der fortsat er brug for masser af hjælp.