Meld dig som indsamler hos Kræftens Bekæmpelse

Meld dig som indsamler hos Kræftens Bekæmpelse

Kræft er en alvorlig sygdom, som mange familier bliver berørt af, når et eller flere familiemedlemmer får en kræftdiagnose. I nogle tilfælde kan kræft helbredes, men desværre ikke altid. Derfor er det vigtigt, at der bliver forsket inden for området, så der fx kan komme bedre medicin og behandlingsmuligheder.

Du kan gøre en forskel

Kræftens Bekæmpelse har en årlig indsamling, hvor en masse frivillige folk går på gaden med raslebøsser for at indsamle penge til kræftforskning og forebyggelse af kræft. Hvis du gerne vil gøre en aktiv forskel i kampen mod kræft, så kan du melde dig som frivillig indsamler. Det betyder, at du går en bestemt rute, hvor du indsamler penge fra folk ved at ringe på døre eller går på gaden og indsamler penge. Hvert år bliver der indsamlet millioner til formålet. Indsamlingen er blot en af måderne hvorpå Kræftens Bekæmpelse samler penge ind. Man kan også støtte ved at give et fast månedligt bidrag, eller man kan give et bidrag pr sms eller Mobile Pay. Men når du går rundt med raslebøssen en gang om året, så vil du opleve, at man mennesker er glade for at give et kontant bidrag til formålet.

Pårørende til en kræftsyg

Er der en i din familie, som er syg af kræft, så ved du, hvor svær en sygdom det er. Det er selvfølgelig mest hårdt for den, der er syg af kræft, men det er også hårdt som pårørende at se en elsket person være syg med kræft. Nogle gange kan det være vigtigt, at man får et pusterum og får tankerne over på noget andet end kræft. Det kan fx være, at du har besluttet dig for at male din stue i en ny farve og hænge flotte Plakater op på væggen. Så kommer der en ny energi i rummet, og så kan du jo invitere din familie på besøg til en kop eftermiddagskaffe. Det er vigtigt, at I en nogle gode stunder sammen og har nogle gode minder at se tilbage på, hvor man ved jo aldrig, hvor længe man har hinanden.

Forskning giver løsninger på længere sigt

Har du et familiemedlem, som er uhelbredeligt syg af kræft, så kan du måske få den tanke, at det er nytteløst at indsamle penge til forskning, for det vil jo ikke kurere din kræftsyge far eller tante. Nej, men til gengæld vil pengene kunne hjælpe og redde andre kræftramte i fremtiden. Så derfor er det vigtigt, at der løbende bliver samlet penge ind til kræftforskning og forebyggelse. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du kan melde dig som indsamler, så kan du gå ind på Kræftens Bekæmpelses hjemmeside og finde mere information. Du kan også foreslå andre i din familie eller vennekreds, at I bliver indsamlere og gør det til en fælles aktivitet. Det er hyggeligt at gå rundt samle med raslebøsserne, og det går alt sammen til et godt formål.