På vagt for falske indsamlere

På vagt for falske indsamlere

Fordelen ved det helt store mediecirkus og reklamer for indsamlinger er, at alle ved, at det er nu, det sker. At der kommer indsamlere i weekenden, at der er show i fjernsynet, og at du kan indbetale på alle tænkelige måder, du måtte ønske.

Men mere eller mindre smarte kriminelle lukrerer desværre på, at de fleste rigtig gerne vil hjælpe. Derfor kan svindlere ringe på og udgive sig for at være indsamlere, og de kan være rigtig svære at afsløre.

Deres indsamlingsbøsser er professionelle, de er pæne i tøjet, de er høflige. Ja, de er alt det, man forventer af en indsamler. Derfor vil de fleste komme mønter i bøtten og have god samvittighed og være glade for, at pengene lander et tørt sted.

Følg med i medierne og i reklamerne, for du vil ikke være i tvivl, når de store samler ind. Så er du sikker på, at dine kroner og ører lander det rette sted hver gang – og ikke bare i en tilfældigs lommer. Hold øje med det hele, så kan du nemt støtte dem, du gerne vil, og du behøver ikke vente, hvis det er, du kan altid indbetale, når du har lyst.